איך לבחור שם לעסק
בחירת שם טוב מגדירה זהות עסקית
אחד מהשלבים הראשונים במיתוג עסק מתחיל קודם כל בזיהוי השם האולטימטיבי לעסק החדש. כדי להגיע לשם המיוחל, יש להתמקד בין היתר בהגדרת אופי העסק,פילוח קהל יעד, מיקום הפעילות - ארצית או בינלאומית? וכמובן, סקירת המתחרים.
שם קליט או מסובך?
שם צריך להיות קודם כל זכיר, ועל כן קליט. האם "נטיפוני העיזים" מפתה ומניע לפעולה? השם לא נשמע טוב, לא ברור וקשה להגייה. לעומת זאת: "העדר" מחלבת גבינות עיזים - קצר, קולע וקשור בצורה עקיפה אך ברורה למסר. כמה אנו רוצים שהשם יהיה קצר - הברה אחת? שתיים? תלוי בקהל היעד וסוג העסק.
המסר מאחורי השם
מה אנחנו רוצים שהשם ישדר? אמנותיות? רוגע? רצינות? מגע? דיוק? סטייל? כדי לבדל שני עסקים הזהים בתחומם, חייבים להגדיר את המסר הייחודי שרצוי להעביר דרך שם המותג. לכן שם עסקי צריך להעביר מסר ברור, ערכים, חזון או אווירה התואמת את ייחודיותו של העסק. לדוגמא, במהלך המיתוג של סטודיו לקרמיקה זיהינו את הפוטנציאל בשם המעיד על סטייל ולכן בחרנו Ceramic Chic המעיד על החיבור המיוחד בין האווירה האמנותית בסטודיו, לבין השם - מתבטא בעיצוב הלוגו של הסטודיו.
מקומי או בינלאומי
מי קהל המטרה של העסק? כמובן שאם העסק בחו"ל השם יהיה לועזי. לעומת זאת, כבר שנים שבארץ מקובלים שמות לועזיים לעסקים רבים. אך הזהרו: עסק שורשי המזוהה עם ישראליות יוערך יותר כשם עברי. לעומת זאת, טבעי יותר לבחור (לאחר ניתוח קהל היעד) שם לועזי לעסקים בעלי זיקה לנישות בינלאומיות, או שהעסק בא מתחומי הלייף סטייל, או שלמוצרים/שירות יש אווירה חו"לית (וכאלה לא חסרים בישראל).
הטוויסט הקטן
חפשו את ה"משהו" שיתבל את השם. "שמעון - מחשבים בע"מ" לא יוצר עניין ואף יוצר ריחוק. הכניסו לשם אלמנטים כמו סיכול אותיות, חריזה עדינה, כפל משמעות עם העיסוק. נדרשת כאן חשיבה יצירתית והבנה שיווקית כדי ליצור שם שיישמע מעניין ולא ילדותי או מטופש מדי.
מיתוג טוב תומך בשם
עיצוב לוגו הלוקח את השם למקומות חדשים, יכול להקפיץ את השם קדימה. למשל, בסטודיו נועה מיתגנו את הקליניקה לרפואה סינית בלוגו הנותן כפל משמעות לשם" רגע לנשימה" שהוא גם "רגע לנשמה". אלמנטים גרפיים כמו היפוך וחיבור אותיות, אותיות גדולות או מוקטנות, הוספת אלמנט גרפי לשם יכול להפוך את הלוגו לקליט ומעניין הרבה יותר.
סלוגן/ תת שם פותר אי הבנות
מרצדס, מותג בינ"ל מפורסם מאוד, יכולה להרשות לעצמה סלוגן קריאטיבי כמו " Unlike Any Other". בניגוד למרצדס, עסקים חדשים אינם מוכרים וציריכם לחדור לשוק תחרותי באופן מהיר. לכן, סלוגן המשמש מעין רשימת מכולת יכול להוות פתרון מצויין המסביר את מהות העסק. למשל: "מלכת הבית"-גאדג'טים וטיפים לחזוקת הבית - הסלוגן מכניס את הלקוח מיד למהות העסק ומונע בלבול ותהיות.
לאחר שנדמה לכם כי מצאתם את השם הנכון, חזרו ושננו שוב ושוב את השם כדי להרגיש שאכן זה השם, כדי לא לגלות משמעות שלילית בו. בדקו שאתם חשים תשוקה לרוץ ולגלות אותו לכל השוק העולמי!
איך הופכים עסק למותג מצליח עם שם קליט ומדליק? בסטודיו נועה מעבירים עסקים תהליכי מיתוג עמוקים.
רוצים להתחיל בתהליך? צרו קשר דרך טופס צור קשר >> או חייגו 052-5401934
כל הזכויות למאמר שמורות לסטודיו נועה טימור דוד
אין להעתיק את המאמר או חלק ממנו ללא אישור!